Thorning nedtoner vækstplan i nytårstale

Helle Thorning-Schmidt (S) har i sin tid som statsminister stået bag to milliardstore vækstplaner. Og før torsdagens nytårstale blev der spekuleret i, om Thorning ville bruge talen til at lancere en tredje vækstplan, der skal skabe flere arbejdspladser.

Statsministeren hæfter dog kun få ord på vækstinitiativerne og løfter ikke sløret for konkret indhold:

- Vi har skruet ned for virksomhedernes afgifter og op for konkurrenceevnen. For det er godt for os alle sammen, når danske virksomheder har fremgang. Og vi bliver ved.

- Regeringen vil lægge nye forslag frem. Forslag, der skal skabe mere vækst, siger Helle Thorning-Schmidt i nytårstalen.

Martin Ågerup, direktør i den borgerlige tænketank Cepos, kritiserer statsministeren for ikke at lægge konkrete vækst- og jobskabende reformer frem i talen:

- Tværtimod. Dér, hvor Thorning blev mest konkret, gik hendes forslag i den modsatte retning, siger Martin Ågerup og henviser til, at Thorning i talen blandt andet fastslår, at hun ønsker et nyt dagpengesystem, hvor "færre mister dagpengene".

Hos Dansk Industri kalder direktør Tine Roed det dog "særdeles positivt", at statsministeren lægger op til nye tiltag, som kan gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige

- Nu ser vi frem til, at regeringens planer bliver mere konkrete, siger Tine Roed i en kommentar til talen.

Hun mener, at den mest effektive vej til at løfte væksten og skabe flere job er at sænke virksomhedernes omkostninger:

- Det betyder, at politikerne både skal tage fat på at sænke afgifter, på selskabsskatten, og vi kommer heller ikke uden om at se på personskatten.

- Det er vigtigt, det kan betale sig at arbejde, og at vi kan tiltrække og fastholde højtkvalificerede udenlandske og danske medarbejdere, siger Tine Roed.

Hun opfordrer samtidig regeringen til at finansiere de nye væksttiltag på en måde, hvor regeringen ikke øger de samlede offentlige udgifter.

- Ellers vil det i sidste ende bare øge byrden på vores virksomheder, siger Tine Roed.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip