Thorning udtrykker solidaritet med jøder efter skuddrab

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udtrykker sin dybeste medfølelse med det jødiske samfund i Danmark, efter at en jødisk mand har mistet livet ved et terrorangreb i København mellem lørdag og søndag.

Jøderne skal ikke stå alene med deres frygt, forsikrer Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde i Statsministeriets spejlsal.

- Vi vil forsvare vores demokrati, og vi vil til enhver tid forsvare Danmark. Når man uden skånsel angriber uskyldige til et debatarrangement eller personer fra det jødiske samfund, så angriber man vores demokrati og alle danskere.

- Jeg vil sige direkte til det jødiske samfund, at jeg er dybt berørt af det, der skete i nat. I er en vigtig del af det danske samfund, og I står ikke alene, understreger statsministeren.

En 55-årig civil mand blev lørdag klokken 15.33 dræbt ved en skudepisode i forbindelse med en debat om ytringsfrihed på Østerbro.

Efter midnat blev 37-årig vagt fra det jødiske samfund dræbt ved en konfirmation i synagogen i Krystalgade i det indre København.

Statsministeren understreger klart, at skudepisoderne ikke skal blandes sammen med religiøse relationer.

- Det er ikke en kamp mellem muslimer og ikke-muslimer. Det er en kamp mellem frihed for den enkelte og en mørk ideologi, siger hun.

Thorning benytter også lejligheden til at rose blandt andet politiet, Beredskabsstyrelsen, forsvaret og sundhedsmyndighederne for indsatsen i kølvandet på skudepisoderne.

- Politifolk har uden tøven gjort deres pligt og har beskyttet andre. Myndighederne har ydet en enestående indsats gennem det seneste døgn, siger statsministeren.

Søndag morgen oplyste politiet, at man vil være markant mere synlig i gadebilledet søndag for at gøre borgerne mere trygge.

Ud over de to civile, der er dræbt, har også den formodede gerningsmand mistet livet efter ildkampe med politiet. Desuden er fem betjente såret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip