Thulesen: Arbejde får flygtninge til at blive i Danmark

Stramninger over for flygtninge- og indvandreres adgang til offentlige ydelser bliver normalt positivt modtaget i blå blok.

Men både Venstre og Dansk Folkeparti stiller sig skeptiske over for den nye integrationspakke, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) torsdag lancerede i sin nytårstale.

Her lagde Thorning op til, at flygtninge på kontanthjælp fremover skal arbejde for ydelsen. Kan de ikke få job på en almindelig arbejdsplads, skal de eksempelvis rydde op på strande, lød det fra statsministeren.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er dog skeptisk over for konsekvenserne af forslaget:

- Jeg synes helt grundlæggende, at flygtninge skal hjælpes midlertidigt. Når flygtninge skal tage arbejde, får det meget hurtigt karakter af, at de skal være her permanent, siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Han ser forslaget som et tegn på, at regeringen i virkeligheden ikke tror på, at de mange flygtninge fra blandt andet Syrien kan sendes hjem igen.

- Når vi kommer til forhandlinger, så vil vi have fastslået, at flygtninge skal vende hjem, når forholdene er til det. Kan vi få den del med, så er vi også parate til at tage initiativer, som sikrer, at det er hele og gode borgere, vi sender tilbage igen, siger Thulesen Dahl.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, mener, at det er "glimrende" at stille flere krav til indvandrere og flygtninge. Men det er en mærkelig omvej, regeringen tager:

- Da den kom til, fjernede den starthjælpen og kontanthjælpsloftet, som jo netop gav flygtninge og indvandrere en økonomisk gevinst ved at arbejde. Nu vil hun så tvinge dem til at arbejde. Det er en omvendt måde at gøre det på, siger Kristian Jensen.

Han mener, at det ville være bedre, hvis regeringen havde bevaret kontanthjælpsloftet, så flygtninge og indvandrere har et stærkere incitament til at komme i arbejde.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, roser til gengæld statsministeren for "endelig" at sætte fokus på en bedre integration.

- Det bidrager Det Konservative Folkeparti gerne til at få vedtaget, jo før jo bedre, siger Søren Pape Poulsen i en skriftlig kommentar til nytårstalen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip