Tidligere tv-mand bliver DBU-direktør

Skrevet af admin

22/11/2013

Mest læste i dag

I begyndelsen af 2014 kommer der et nyt navn på en af de største poster i dansk fodbold.

Dansk Boldspil-Union har ansat den 47-årige Claus Bretton-Meyer som administrerende direktør. Han afløser Jim Stjerne Hansen, der har været generalsekretær for Dansk Boldspil-Union i 25 år og er på vej på pension.

Det oplyser DBU i en pressemeddelelse på unionens hjemmeside.

Claus Bretton-Meyer har tidligere været direktør i TV2 Sport, men kommer senest fra firmaet EuroAds Group A/S.

Jim Stjerne Hansens sidste opgave i DBU bliver en forlængelse af kontrakten med landstræner Morten Olsen eller ansættelsen af en ny landstræner, når Olsens nuværende kontrakt udløber til sommer.

I pressemeddelelsen skriver DBU, at unionen har valgt at erstatte den nuværende generalsekretær med en administrerende direktør som en forlængelse af, at DBU over de senere år har iværksat en modernisering af sin organisation.

Claus Bretton-Meyer kommer uden de store fodboldfaglige kompetencer, og det er ifølge pressemeddelelsen et bevidst valg, fordi han har en anden faglig erfaring fra ledende stillinger i erhvervslivet.

Det havde hans forgænger også, da han i sin tid afløste Erik Hyldstrup som generalsekretær.

Jim Stjerne Hansen er uddannet i Mærsk og var inden sin ansættelse i DBU direktør i transportbranchen.

Han spillede i 1970'erne for Hvidovre, som han i 1973 blev dansk mester med, og kom siden til Brøndby, hvor han var anfører, da klubben i 1981 rykkede op i den bedste række.

Stjerne er ikke den eneste i DBU's topledelse, der trækker sig tilbage. Også formand Allan Hansen er på vej ud efter 12 år på posten.

Hans afløser bliver formentlig Jesper Møller, der dog først skal vælges på DBU's repræsentantskabsmøde 1. marts.

Claus Bretton-Meyer tiltræder i sin nye stilling senest 1. marts 2014.

/ritzau/