Tjekker slår FC København ud af Europa

06/08/2015

FC København er helt sensationelt færdig i Europa.

For første gang i 10 år står det klart, at den danske storklub misser et gruppespil i en af de europæiske klubturneringer, efter at FCK torsdag aften på hjemmebane måtte bøje sig for tjekkiske Jablonec i kvalifikationen til Europa League.

Sidste sæsons tjekkiske bronzevindere vandt med 3-2 i København efter en FCK-sejr på 1-0 i udekampen for en uge siden.

En scoring fra Federico Santander efter 88 minutter sørgede for spænding lige til det sidste, men FCK - der på det tidspunkt var reduceret til 10 mand - må nu forlade turneringen på reglen om flest scorede udebanemål.

Tjekkerne bragte sig i front efter et kvarter, da Tomas Wagner ved bageste stolpe headede bolden i mål efter et indlæg.

Hjemmeholdet tog lidt for let på en klumpspilssituation foran eget mål, og så fik gæsterne scoret til 1-0.

Det blev endnu mere alvorligt for FCK kort efter pausen, da tilbagevendte William Kvist gjorde sig lidt for bred på kanten af hjemmeholdets straffesparksfelt og begik frispark.

Jablonec' Jan Gregus curlede flot bolden uden om FCK's forsvarsmur over i det fjerne målhjørne, hvor Stephan Andersen ikke kunne nå bolden. Så stod det pludseligt 2-0, og Ståle Solbakkens spillere var tvunget til at score to gange.

Den nyindkøbte FCK-angriber Federico Santander så sig kort efter snydt for et straffespark, men det blev ikke dømt.

Solbakken måtte nu satse, og det betød, at Kasper Kusk kom ind fra bænken og erstattede William Kvist.

Nordmandens comeback-plan måtte dog hurtigt revideres, da FCK's målscorer fra udekampen, slovenske Benjamin Verbic, helt utilgiveligt brokkede sig til en udvisning efter en forgæves dribletur.

Med en mand i undertal jagtede FCK desperat en scoring, og den kom med 18 minutter tilbage, da Nicolai Jørgensen fik reduceret til 1-2.

Jørgensen fik to tjekker til at tumle rundt på banen med et par gode træk og lagde bagefter bolden imellem benene på Jablonec' målmand.

Gæsterne trak sig langt tilbage på banen for at forsvare, og udligningen lå længere og lurede, men seks minutter før slutfløjt slog Jablonec pludselig til.

FCK-forsvaret forsømte et par chancer for at få fat i bolden, og så trykkede Martin Pospisil bolden op i målhjørnet til 3-1.

Federico Santander skabte fornyet spænding, da han headede et indlæg fra Kasper Kusk i mål til 3-2.

I fem minutters overtid serverede Kusk endnu et godt indlæg for svenske Per Nilsson, men i helt fri position headede svenskeren forbi mål.

Med FCK's exit fra Europa er to danske hold med i fredagens lodtrækning til playoff-runden i Europa League. Det er FC Midtjylland og Brøndby.