Tvivlsomme kendelser giver værterne livline i Afrika

Drømmen om at skabe en rigtig fodboldsensation lever videre for upåagtede Ækvatorial-Guinea, efter at værtsnationen lørdag aften vandt kvartfinalen ved Africa Cup of Nations med 2-1 over Tunesien efter forlænget spilletid.

Men tuneserne føler sig formentlig grundigt taget ved næsen efter en kamp, der udviklede sig til lidt af en skandale, og hvor dommeren Rajindraparsad Seechurn tiltvang sig hovedrollen med en række forbløffende kendelser, der gik hjemmeholdets vej.

Værst var det, at ækvatorialguineanerne fik foræret et straffespark i den ordinære kamps overtid, da Enrique "Kike" Boula lagde sig ned efter en helt harmløs nærkamp i feltet.

På det tidspunkt førte Tunesien 1-0 og så ud til at cruise mod en plads i semifinalen, men straffesparket gav værterne en kontroversiel livline.

Tunesiens målmand, Aymen Mathlouthi, kunne ikke stille noget op over for Javier Balboas straffespark, men det hjalp heller ikke keeperen, at han i sparkeøjeblikket blev blændet af grønt laserlys fra tribunen.

Så måtte de to hold i omkamp, og her kom dommeren på ny i centrum, da hjemmeholdet i det 12. minut gjorde det til 2-1.

Balboa blev fjernet med et rent skulderskub, men Seechurn dømte alligevel frispark på kanten af straffesparksfeltet. Balboas afslutning fejlede til gengæld intet, da han sendte bolden op i målhjørnet til enorm jubel på det fyldte stadion i Bata.

De dybt frustrerede tunesere tabte tråden og kunne ikke mobilisere åndsnærværelse nok til at komme tilbage i en bizar kamp, der endte med tumult mellem de to holds spillerne.

Tuneserne viste ellers det bedste spil igennem de 90 ordinære minutter, som de burde have vundet på det mål, Ahmed Akaichi scorede 20 minutter før tid.

Ækvatorialguineanerne manglede fantasi og opfindsomhed i spillet og brugte meget energi på at kaste sig rundt og lave dramatiske fagter mod dommer og publikum.

Men med stort held og dommerhjælp kom værterne altså videre og møder nu enten Ghana eller Guinea i semifinalen på torsdag.

Tidligere lørdag spillede DRCongo sig også i semifinalen. Holdet slog naboen Congo med 4-2 efter en hæsblæsende anden halvleg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip