Ukraine: Russiske kampvogne krydser grænsen igen

Russiske kampvogne og missilsystemer fulgt af mandskabsvogne har krydset grænsen til Ukraine, siger en talsmand fra den ukrainske regeringshær.

Soldaterne og de russiske militærkøretøjer har retning mod sortehavsbyen Marjupol, hvor der forleden lød meldinger om, at prorussiske separatister skulle planlægge en offensiv.

- Trods Minsk-aftalen er der leveret militært udstyr og ammunition over grænsen, siger Andrij Lysenko.

- Flere end 20 kampvogne, 10 artillerisystemer og 15 lastbiler har krydset grænsen i retning af Novoazovsk, siger talsmanden.

Torsdag i sidste uge indgik de stridende parter efter møder mellem de fire øverste politiske ledere i Rusland, Ukraine, Tyskland og Frankrig en aftale i den hviderussiske hovedstad, Minsk.

Her blev man enige om en køreplan for fred og en våbenhvile, der trådte i kraft natten til søndag 15. februar.

Flere steder i det østlige Ukraine har separatister og ukrainske regeringssoldater kæmpet videre trods aftalen om at indstille alle kamphandlinger.

Blandt andet i byen Debaltseve fortsatte voldsomme kampe, og det endte med, at de ukrainske soldater tidligere på ugen trak sig fra byen efter store tab og med sårede i hundredvis.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip