USA beskylder nu åbent Rusland for at lyve

USA beskyldte torsdag Rusland for at lyve om landets rolle i den ukrainske konflikt og truer med at stramme de økonomiske sanktioner.

Præsident Barack Obama sagde på et pressemøde i Washington, at "det er tydeligt for resten af verden", at russiske styrker kæmper inde i Ukraine, og på et møde i FN's Sikkerhedsråd havde den amerikanske FN-ambassadør, Samantha Power, lagt den diplomatiske høflighed til side over for Rusland.

- Det har manipuleret, det har korrumperet, og det har direkte løjet, sagde Power på mødet om styret i Moskva, der benægter at have beordret soldater ind i Ukraine.

Hun beskyldte Rusland for nu at have vist sit sande ansigt "ved en bevidst indsats for at støtte, og nu kæmpe sammen med, ulovlige separatister i et andet suverænt land".

Tidligere torsdag havde det russiske forsvarsministerium på det kraftigste afvist beskyldninger fra Nato og den ukrainske regering om, at landets militær opererer i det østlige Ukraine.

Ukraines sikkerhedsråd meddelte, at "russiske styrker" havde erobret en vigtig grænseby, Novoasovsk.

Storbritanniens FN-ambassadør, Mark Lyall Grant, gentog på mødet i Sikkerhedsrådet Natos påstand om, at over 1000 russiske soldater deltager i kampe mod ukrainske styrker. Russerne råder over pansrede køretøjer, artilleri og luftforsvarssystemer.

Barack Obama, der i næste uge deltager i et Nato-møde i Wales, håber fortsat på en fredelig løsning i konflikten.

- Vi sætter ikke militæret ind for at løse det ukrainske problem. Vi mobiliserer det internationale samfund til at øge presset på Rusland, siger han.

Og dermed er der udsigt til flere sanktioner.

- Vi har en række værktøjer til vores rådighed, siger Jen Psaki, talsmand for det amerikanske udenrigsministerium, og tilføjer, at yderligere sanktioner mod Rusland er "det mest effektive værktøj".

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip