USA og Iran genoptager samtaler om atomprogram

Repræsentanter for den amerikanske og den iranske regering mødes torsdag til en ny runde af samtaler om Irans atomprogram. Mødet finder sted i Geneve i Schweiz.

Samtalerne mellem de to lande vil ske inden for rammen af forhandlingerne mellem Iran og den såkaldte 5+1-gruppe, oplyser det amerikanske udenrigsministerium onsdag.

EU's viceudenrigschef Helga Schmid vil også deltage i samtalerne, tilføjes det.

Iran og 5+1-gruppen - Storbritannien, Kina, Rusland, Frankrig, USA samt Tyskland - forsøger at få en kompleks aftale på plads, der skal gøre det vanskeligere for Iran at blive i stand til at fremstille atomvåben. Til gengæld skal de internationale sanktioner mod Iran lempes.

I november 2013 blev der indgået en midlertidig aftale, men siden er to tidsfrister for en bindende løsning blevet overskredet.

Parterne har nu givet sig selv indtil 31. marts til at blive enige om de politiske hovedlinjer i en aftale. Derefter har landene indtil 30. juni til at finpudse aftalen og få alle detaljer på plads.

Det er uvist, hvem Iran sender til de kommende dages samtaler med den amerikanske delegation, men tidligere har det været landets udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif.

Vestlige lande beskylder Iran for at arbejde hen imod at blive en atomvåbenmagt. Iran afviser påstanden og siger, at landets atomprogram udelukkende har et fredeligt sigte.

Uenigheden i forhandlingerne drejer sig om, hvilke og hvor store dele af sit atomprogram Iran skal skrotte samt tidslinjen for, hvornår sanktionerne mod landet skal ophæves.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip