Våbenhandler tilstår våbensalg til Paris-terrorister

En belgisk våbenhandler har meldt sig selv til politiet og tilstået, at det var ham, der forsynede Paris-terroristerne med våben, skriver nyhedsbureauet NTB.

Våbenhandleren er ifølge belgiske medier en kendt skikkelse i landets underverden.

Han skal have fortalt belgisk politi, at han solgte en Skorpion-maskinpistol til Amedy Coulibaly, som stod bag angrebet på et jødisk supermarked, hvor fire gidsler blev dræbt.

Han skal også have solgt to kalasjnikov-geværer og en granatkaster til Said og Cherif Kouachi, der stod bag angrebet på det franske ugemagasin Charlie Hebdo.

Terroristerne har ifølge den israelske avis Haaretz betalt under 41.000 danske kroner for våbnene, der blev overleveret i nærheden af banegården Midi i den belgiske hovedstad, Bruxelles.

Ifølge Haaretz har belgisk politi ransaget den mistænktes lejlighed og fundet dokumenter, der kæder ham sammen til en handel med Amedy Coulibali.

12 mennesker mistede livet sidste onsdag ved angrebet mod Charlie Hebdo, mens fire jødiske gidsler blev dræbt under en gidseltagning i et jødisk supermarked i Paris i fredags.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip