Van Garderen puster liv i det amerikanske Tour-håb

I en årrække har Tejay van Garderen været udskreget som den næste Tour de France-vinder fra den amerikanske talentskole, men hidtil har det knebet for BMC-kaptajnen at leve op til de opskruede forventninger.

Han har to samlede femtepladser på cv'et, men har aldrig for alvor været tæt på podiet. Denne gang ser den 26-årige altmuligmand dog ud til at være kommet til Frankrig med en perfekt timet form, hvis man skal dømme ud fra de første fem etaper.

- Det går virkelig godt. Indtil nu kan jeg ikke pege på en eneste ting, jeg ville gøre anderledes, siger Tejay van Garderen, der er nummer tre i den samlede stilling.

Han var før Tour-starten nævnt som den hemmelige outsider, der kunne operere i skyggen af de fire klassementfavoritter.

Og modsat Alberto Contador, Nairo Quintana og Vincenzo Nibali har han ikke kikset på nogen af de første fem etaper.

- Indtil nu har jeg undgået at træde ned i nogen fælder, og det skal vi håbe fortsætter. Ikke blot resten af ugen, men hele vejen til Paris.

- Et par af mine holdkammerater er styrtet undervejs, og det skulle vi selvfølgelig helst undgå, men alt i alt ligger vi godt, siger Tejay van Garderen.

Holdkammeraten Greg Van Avermaet er nummer seks, og BMC fører også holdkonkurrencen som en understregning af den gode indledning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip