Venstre: Regeringen skal sikre jøders tryghed

Der er behov for at tage det seriøst, når danske jøder over for Berlingske giver udtryk for, at de frygter for deres sikkerhed oven på sidste uges angreb i Frankrig, hvor et jødisk supermarked blandt andet var genstand for en gidseltagning.

Det mener Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, der opfordrer justitsminister Mette Frederiksen (S) til at tage initiativ til en dialog med det jødiske samfund omkring sikkerheden ved de jødiske institutioner i Danmark.

- Jeg kan konstatere, at det jødiske samfund igennem længere tid har forsøgt at få regeringen til at tage sikkerheden omkring de jødiske institutioner op til overvejelse. Jeg synes, at de tragiske begivenheder i Frankrig giver anledning til, at man tager en fornyet drøftelse, siger Martin Geertsen i en pressemeddelelse.

Formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, kræver, at myndighederne tager situationen alvorligt.

- Det skal stå helt klart for Justitsministeriet og politiet, at der er behov for bedre beskyttelse. Derfor forlanger vi, at myndighederne revurderer situationen, siger han til Berlingske.

Martin Geertsen opfordrer til, at regeringen sikrer, at minoriteter i Danmark i det hele taget føler sig trygge.

- Det gælder det jødiske samfund, men også muslimerne her i landet. Ser vi til Frankrig har det muslimske samfund angiveligt været udsat for mere end 50 trusler og overgreb siden begivenhederne i sidste uge. Vi må fra politisk hold gøre mest muligt for, at alle former for selvtægt tages i opløbet, siger Martin Geertsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip