Viborg og HB Køge om mulig racisme: Sagen er lukket

Sagen er lukket.

Det er den klare besked fra fodboldklubberne Viborg og HB Køge, efter at Viborg-angriberen Serge Deble har beskyldt Køge-målmanden Frederik Due for at kalde ham "black bastard" (sorte svin) under fredagens kamp mellem de to klubber.

HB Køges sportschef, Jesper Sommer, har talt med Frederik Due, der afviser at have ytret sig racistisk over for Serge Deble.

- Vi har været i kontakt med Viborg og de implicerede personer. Det er aldrig sjovt med sådan noget her, men alle parter lægger stor afstand til racisme. Og ifølge Frederik Due har han ikke sagt det, siger Jesper Sommer.

- Jeg har talt med Viborg, og begge parter er enige om, at vi har klaret det internt. Der kan hurtigt ske misforståelser på en bane. I kampens hede kan man også høre forkert. Den her sag er blæst alt for meget op, vi har klaret det internt mellem klubberne.

- Jeg ved, at Frederik Due selv lægger stor afstand til racisme, siger HB Køges sportschef.

Viborgs sportschef, Ole Nielsen, har talt med Serge Deble om sagen.

- Både HB Køge og Viborg tager klar afstand fra racisme og racistiske tilråb, og derfor har vi hver især taget hånd om det, siger sportschefen.

Spørgsmål: Ifølge Jesper Sommer siger Frederik Due, at han ikke har sagt "black bastard". Hvad siger Serge Deble til dig?

- Jeg har hørt fra Serge Deble og hans holdkammerater, at der har været råbt et eller andet efter Serge Deble. Det tager vi afstand fra, og det er uheldigt, men vi parkerer den også her og siger, at det er sket i kampens hede.

- Jesper Sommer har talt med sin mand, og jeg har talt med Serge Deble, og vi gør ikke mere ved det her, siger Ole Nielsen.

Spørgsmål: Nu siger du "råbt et eller andet". Holder Serge Deble fast i, at der er blevet råbt "black bastard", eller kan der være tale om en misforståelse?

- Nu har jeg svaret dig.

Spørgsmål: Det ved jeg ikke. Jeg spørger, om der kan være tale om en misforståelse, altså at den ene har hørt noget. At man har misforstået hinanden eller noget i den stil?

- Altså, jeg har sagt, at vi har parkeret den her. Så har jeg vist svaret dig, har jeg ikke?

Spørgsmål: Det kan man godt sige. Men jeg spurgte helt konkret, om Serge Deble….

- Jeg siger til dig, at jeg har snakket med vores mand, og vi har sagt, at vi tager afstand fra tingene. Men vi parkerer også tingene her, og der bliver ikke kørt en sag herfra, siger Ole Nielsen.

Viborg vandt kampen 1-0 på et mål af Serge Deble.

Jyderne fører 1. division med 57 point for 28 kampe og er meget tæt på oprykning til Superligaen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip