Wammen: Ulykkeligt med hjemmeværnsvåben i angreb

Det er beklageligt, at et våben, som er stjålet fra en hjemmeværnsmands private hjem, er blevet brugt i, hvad den danske regering betragter som et terrorangreb.

Det erklærer forsvarsminister Nicolai Wammen (S), som har bedt Hjemmeværnet vurdere, hvordan man i fremtiden kan øge sikkerheden.

- Det er ulykkeligt, at et våben fra Hjemmeværnet er blevet stjålet, havnet i de forkerte hænder og brugt, som vi her har set, siger han under præsentationen af regeringens nye antiterrortiltag.

Onsdag aften meddelte Københavns Politi, at efterforskningen af weekendens to skudangreb i den danske hovedstad, hvor to civile blev dræbt, har vist, at gerningsvåbnet ved det første angreb, en riffel af typen M 95, stammer fra Hjemmeværnet.

Våbnet blev lørdag eftermiddag affyret 28 gange foran kulturhuset Krudttønden på Østerbro, som husede et debatarrangement om kunst, ytringsfrihed og blasfemi.

Riflen har ifølge politiet været efterlyst efter et hjemmerøveri, og forsvarsministeren har nu bedt Hjemmeværnet om at undersøge sikkerheden omkring den frivillige styrkes våbenhåndtering.

- Hjemmeværnet har sat en undersøgelse i gang og ventes i løbet af de næste par uger at komme med anbefalinger til, hvordan vi fremover kan styrke sikkerheden, siger ministeren, som også vil bede om input fra politiet.

Efter nyheden om gerningsvåbnets ophav kom frem, har flere partier stillet spørgsmålstegn ved, om Hjemmeværnet skal opbevare våben i private hjem, og hos SF vil man have det stoppet.

- Jeg kan ikke se, at hjemmeværnsfolk skal have våben hjemme af hensyn til noget praktik omkring træning. De våben skal ind på kaserner og beskyttede områder. Det kan ikke gå hurtigt nok, erklærer partiformand Pia Olsen Dyhr i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip