Wilbek: Pytlick var klar til at fortsætte

Detaljerne vil sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek, ikke ud med, men om afskeden med Jan Pytlick som landstræner for håndboldkvinderne siger han:

- Den overordnede årsag er, at 15 år er lang tid. Jan har været inde over beslutningen, og jeg har hørt spillerne, som ikke har været inde over beslutningen.

- Vi har evalueret EM og kigget fremad, og så har Jan haft et møde med Morten Stig Christensen (generalsekretær i DHF, red.) og Carsten Grønmann Larsen (DHF-næstformand, red.), hvor man nåede til enighed om, at samarbejdet ophører.

- Der er ikke meget mere i det, end at Jan har været her i rigtig lang tid, siger Wilbek.

Søndag kom det frem, at Pytlick er fortid. Pytlicks sidste opgave blev EM tidligere på måneden, hvor Danmark sluttede på en skuffende ottendeplads.

Meningen var, at Pytlick skulle fortsætte til og med VM på hjemmebane i 2015.

Spørgsmål: Havde 15 år været lang tid med Pytlick, hvis det var gået bedre ved EM?

- Det havde været lang tid alligevel, men om det havde haft en anden konsekvens, kan jeg ikke sige noget om. Det er hypotetisk, siger Wilbek.

Spørgsmål: Har EM har haft betydning for beslutningen?

- Når man laver en evaluering, kigger man på, hvad der er sket, men man kigger også frem og kigger på muligheder for ændringer.

Spørgsmål: Indtrykket efter EM var, at Pytlick ville fortsætte. Er det korrekt tolket?

- Der er ingen tvivl om, at Jan var klar til at fortsætte, men evalueringen er endt i, at man er blevet enige om, at samarbejdet ophører nu. Sådan kan tingene ændre sig.

Spørgsmål: Har I bedt Pytlick om at gå? Har I anbefalet ham det?

- Jeg stod for evalueringen, men Morten Stig og Carsten Grønmann Larsen har haft mødet med Pytlick, og hvad der er blevet sagt på det møde, vil jeg ikke gøre mig klog på.

Spørgsmål: Har du anbefalet, at Pytlick stopper?

- Jeg vil ikke komme ind på, hvad min anbefaling har været, for der er selvfølgelig mange faktorer, der er i spil.

- Jan har været en fantastisk dygtig landstræner for DHF i mange år, så det overordnede er, at de samme spillere har haft den samme træner i mange år. Vi ønsker ikke at gå mere i detaljer med årsagen end det.

Spørgsmål: Er det en fyring?

- Jeg kalder det et samarbejdsophør, for hvis parterne er enige om at stoppe før tid, så må det være et samarbejdsophør.

Spørgsmål: Så vi kan ikke kalde det en fyring?

- Det synes jeg ikke, man kan.

Spørgsmål: Hvad synes du om timingen med kun et år til VM på hjemmebane?

- Det er derfor, evalueringen er klaret hurtigt, for hvis ikke Jan skulle fortsætte, skulle der være tid til at finde en ny.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip