Døjer du med slidt, mat eller tyndt hår? Så mangler du måske disse vitaminer

Mange danskere døjer med, eller har på et eller andet tidspunkt døjet med, enten slidt, mat eller tyndt hår.

Denne artikel indeholder affiliate links.

Det er et irriterende problem, som ikke kun får håret til at se mindre tiltrækkende ud, men også gør det sværere f.eks. at børste sit hår fordi hårene let falder ud.

Disse problemer kan tilskrives enten forkert kost eller dårlige gener. Ny forskning har vist at forkert kost er ansvarlig for en hel del større del af tilfældene end tidligere antaget.

De 4 vitaminer som det er mest almindeligt at have mangel på er Biotin, Zink, Silica og Selenium. Vitaminerne kan enten fås i et kosttilskud med vitaminer til håret som man kan købe her eller ved at ændre sin kost.

1. Biotin

Biotin er en del af B-vitamin familien og er kendt for dens evne til at understøtte hårfolliklen. Ved at give ekstra næring til folliklen, sørger Biotin for at folliklen har mulighed for at producere sundt og stærkt hår. Hvis folliklen ikke får dette vitamin vil man komme til at opleve slidt og tyndt hår.

Biotin kan bl.a. fås i følgende madvarer: nødder, solsikkekerner, blomkål, bananer & avocadoer.

2. Zink

Mangel på Zink giver en effekt lignende mangel på Biotin. Zink er nemlig nødvendigt for at hårfolliklen har mulighed for at producere stærkt og sundt hår.

Zink kan bl.a. fås i følgende madvarer: lammekød, græskarkerner, kakaopulver, cashewnødder, kikærter, spinat & svampe.

3. Silica

Silica er et naturligt mineral, som er med til at forbedre blodcirkulationen til hårfolliklen, hvilket gør at den bliver stærkere og kan producere tykkere og sundere hår. Derudover er Silica faktisk også et godt mineral til at pleje din hud.

Silica kan b.la. fås i følgende madvarer: bananer, øl, rosiner, gulerødder, brune ris, cornflakes & brød.

4. Selenium

Selenium er et forholdsvist nyt stof indenfor pleje af håret. Det har i ny forskning vist sig at kunne forbedre enzymernes evne til at beskytte folliklerne mod frie radikaler og udefrakommende forurening, hvilket både gør folliklen stærkere og bedre udrustet til at gro håret. Enzymerne virker også bedre på huden, hvilket også gør Selenium til et godt stof til at pleje huden.

Selenium kan b.la. fås i følgende madvarer: tun, sardiner, kalkun, okselever, æg, spinat & helleflynder.

Naturligt alternativ til kostændring

Det kan både være irriterende og dyrt at skulle foretage en større omlægning af sin kost og derfor findes der også kosttilskud på markedet som indeholder det anbefalede niveau af disse vitaminer. Man kan blandt andet købe det nye HairNation hos leluna.dk, som anbefales af mange eksperter til brug hvis man har mat, slidt eller tyndt hår.

Køb MaxMedix HairNation her.

 

Dagens Gossip