I fremtiden skal det være nemmere at forstå tilstandsrapport

Flere års erfaring viser, at mange boligkøbere og boligsælgere har svært ved at forstå tilstandsrapporten og elrapporten af huset. Snakken om en ny tilstandsrapport er derfor under opsejling. Sikkerhedsstyrelsen vil gøre det nemmere for dig at forstå tilstandsrapporten af dit hus, når du skal købe eller sælge. Læs med her og bliv klogere på de mulige ændringerne.

 

Tilstandsrapporten udformes efter farver

En ny tilstandsrapport er måske på vej. I dag består en tilstandsrapport af betegnelserne K0, K1, K2 og K3. Flere og flere tror, at de forstår disse K-værdier, men undersøgelser viser, at de faktisk er lidt sværere at forstå i praksis. Derfor vil man i stedet for udforme en tilstandsrapport, som består af tre typer skader, som inddeles efter farver, så det bliver nemmere at forstå. Endvidere vil disse tre blive tidsinddelt, som skal give boligkøberen overblik over, hvilke skader, der haster, og hvilke der kan vente lidt:

 

  • Grøn: Kosmetiske skader – Skader ved bygningen, der vil få mindre eller ingen konsekvenser.
  • Gul: Alvorlige skader – Skader ved bygningen, der vil få konsekvenser på længere sigt (+5 år)
  • Rød= Kritiske skader – Skader ved bygningen, der vil få alvorlige konsekvenser på kort sigt (0-5 år)

 

Derudover vil en mulig ændring være i den gamle karakter UN, som vil blive udskiftet med betegnelsen ”mulige skader”. Her er der tale om skader, der bør undersøges nærmere.

 

Elrapporten skal have egne værdier

Ydermere ønsker Sikkerhedsstyrelsen at ændre elrapporten, så den også bliver mere håndgribelig for boligkøbere og boligsælgere. Her vil man helt udskifte K-værdierne og i stedet inddele i tre fejltyper, som skal udpensle, hvor farlige fejlene er:

 

  • A: Ulovlige elinstallationer.
  • B: Ulovlige elinstallationer der er brandfarlige.
  • C:  Ulovlige elinstallationer, der indebærer risiko for personskade.

 

Disse ændringer, som er til overvejelse, lyder umiddelbart nemme og lige til, men forandringer kan tage tid. Så væbn dig med tålmodighed. Selvom ændringerne kan give anledning til en nemmere forståelse af tilstandsrapporten, så husk altid at læse hele din tilstandsrapport grundigt igennem og være i dialog med fagfolk nær dig. Heriblandt kan du kontakte PS Hussyn, som sikrer dig en billig og grundig tilstandsrapport.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip