07/02/2018
Maskinmester løn
Maskinmester løn: Der er gode penge at tjene som maskinmester. Foto: Scanpix
En maskinmester løn ligger bestemt i den pæne ende af lønskalaen, da det er muligt at tjene rigtig gode penge på

Mest læste i dag

Maskinmester løn: Hvis du drømmer om at arbejde som maskinmester og stå for driften af de tekniske anlæg på eksempelvis skibe eller indenfor vindmølleindustrien, så kan du se frem til en klækkelige hyrre.

Der er nemlig rigtig gode penge i jobbet, da en maskinmester løn ligger langt over gennemsnitslønnen for en dansker.

Maskinmestres er lønnen er inddelt efter uddannelsesanciennitet. Det vil sige, at du stiger i løn i tak med, at du får flere års arbejdserfaring. En maskinmester starter på trin 0 og kan slutte på trin 37 eller derover.

Maskinmester løn

Maskinmester løn: Her kan du se, hvad en maskinmester tjener. Foto: Scanpix

Ifølge den seneste lønstatistik (2017) fra Maskinmestrenes Forening tjener en nyuddannet, privatansat maskinmester i gennemsnit 37.969 kroner om måneden - inklusiv eget og arbejdsgivers pensionsbidrag og eventuel bonus.

Herefter stiger lønnen kun alt efter uddannelsesanciennitet og løntrin og ender man på løntrin 37 eller derover, tjener man i gennemsnit hele 62.669 kroner om måneden.

Lægger man alle de forskellige løntrin sammen, har en maskinmester i Danmark en gennemsnitlig månedsløn på 55.657 kroner.

Maskinmester løn i forskellige brancher

Der er dog forskel på, indenfor hvilken maskinmester-branche man tjener mest. Således viser lønstatistikken fra Maskinmestrenes Forening, at man indenfor elektronikindustrien i gennemsnit tjener 47.652 kroner om måneden, mens man indenfor olie, gas og off-shore industrien tjener hele 71.940.

Maskinmester løn

Maskinmester løn: Arbejder man til søs, tjener man ekstra godt. Foto: Scanpix

Sidstnævnte gruppe tilhører de maskinmestre, der arbejder til søs på skibe, boreplatforme eller vindmøller og derfor tilbringer mange dage om året væk fra familien. Det afspejler også lønnen, da ingen maskinmestre tjener mere.

Ud af de 1.682 maskinmestre, som lønstatistikken bygger på, arbejder 147 indenfor olie, gas og off-shore industrien.

Læs også artiklen om elektriker løn