4-årige Malte fik hjerneblødning: Lægerne sendte ham hjem alligevel

Skrevet af Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

08/05/2024
Foto. create jobs 51/Shutterstock
Foto. create jobs 51/Shutterstock
Nu deler familien den rystende historie.

Dagens topnyheder

Familien Tang Johansen står tilbage med dyb frustration og utryghed, efter deres fireårige søn, Malte, slog sit baghoved og efterfølgende blev sendt hjem fra den lokale regionsklinik i Hurup, selvom han var døsig og havde kastet op.

Det skriver TV 2.

Efterfølgende, da Maltes tilstand forværredes, blev han indlagt og scannet i Aalborg, hvor det blev konstateret, at han havde haft en blødning i hjernen.

Lægens vurdering har efterladt familien i dyb undren over, hvordan klinikken kunne beslutte at sende dem hjem med en så alvorlig tilstand under udvikling.

"Jeg synes ikke, det kan passe, at man bare kan blive sendt hjem. Vi fik at vide på sygehuset i Aalborg, at lægen skulle have reageret på det med det samme. At Malte skulle have været til en scanning med det samme," udtrykker Patrick Tang Johansen, Maltes far, som er forundret og frustreret over, at den alvorlige diagnose først blev stillet flere dage senere i Aalborg, hvor lægerne handlede med det samme.

Skrig, gaben og døsighed

Den dag Malte kom til skade, var han ellers i højt humør og legede med sin far, da han uheldigvis gled og faldt. Symptomerne på hjernerystelse - som skrig, gaben og døsighed - blev observeret, men tilsyneladende ikke taget alvorligt nok af lægen, som efter en overfladisk undersøgelse sendte familien hjem med en vejledning om kun at kontakte vagtlægen, hvis det blev værre.

To dage senere var Maltes tilstand alarmerende nok til, at familien igen søgte læge, og han blev henvist til en omgående scanning, som afslørede blødningen.

På hospitalet i Aalborg fik familien den nødvendige og mere grundige undersøgelse, der inkluderede diverse fysiske tests, inden scanningen fandt sted.

I dag er Malte hjemme igen, men hændelsen har efterladt familien med en bitter smag i munden og en følelse af, at de ikke kan stole på den vejledning, de modtager fra sundhedssystemet. De står tilbage med spørgsmålet: "Hvad så næste gang, vi står i en situation?"

TV MIDTVEST har søgt svar hos regionsklinikken i Hurup, der henviser til Region Nordjylland.

Her forsikrer lægefaglig ansvarlig Kirsten Damkjær om, at Maltes situation blev håndteret efter gældende retningslinjer, og tilbyder at drøfte sagen yderligere med familien for at klarlægge eventuelle misforståelser og forbedre fremtidige procedurer.


Symptomer på hjerneblødning

En hjerneblødning, også kendt som en intracerebral blødning, er en alvorlig medicinsk tilstand, hvor blod siver ind i hjernevævet.

Dette kan skyldes flere faktorer, herunder højt blodtryk, traumer mod hovedet, blodkarssygdomme, brug af blodfortyndende medicin, eller en aneurisme, der brister.

Symptomerne på en hjerneblødning kan variere afhængigt af blødningens placering og omfang, men nogle almindelige tegn inkluderer:

  1. Pludselig og intens hovedpine: Ofte beskrives denne hovedpine som den værste hovedpine nogensinde.

  2. Svimmelhed eller tab af balance: Personer kan opleve en pludselig svimmelhed eller problemer med at opretholde balance og koordination.

  3. Kvalme eller opkastning: Disse symptomer kan forekomme uafhængigt af hovedpine.

  4. Forvirring eller ændret mental status: Dette kan inkludere problemer med forståelse, forvirring, desorientering, eller pludselige adfærdsændringer.

  5. Talebesvær: Problemer med at tale klart, finde ord eller forstå, hvad andre siger.

  6. Synsforstyrrelser: Problemer med at se, dobbeltsyn, eller tab af synet kan opstå.

  7. Lammelse eller nummenhed: Oftest i ansigtet, armen eller benet, og typisk på den ene side af kroppen.

  8. Anfald: Pludselige og ufrivillige muskelkontraktioner, som kan være en indikation på en hjerneblødning.

  9. Bevidsthedstab: I alvorlige tilfælde kan personen miste bevidstheden.

  10. Hukommelsestab: Kan omfatte både kortvarige og langvarige hukommelsestab.