DF ønsker pigtrådshegn langs den danske grænse

Skrevet af Nils Würtzenfeld

22/05/2017
Et lignende hegn på grænsen mellem Makedonien og Serbien. Foto: Polfoto
Et lignende hegn på grænsen mellem Makedonien og Serbien. Foto: Polfoto
Dansk Folkeparti vil efter en studietur til Ungarn kopiere landets grænsesystem. Derfor skal Danmark for fremtiden have et tre meter højt grænsehegn med pigtråd mod Tyskland.

Mest læste i dag

I USA har præsident Donald Trump længe ønsket sig en mur på grænsen til Mexico, og står det til Dansk Folkeparti, så skal Danmark have noget lignende.

Partiets gruppeformand i Europaparlamentet, Anders Vistisen, ønsker nemlig, at der for fremtiden skal opføres et grænsehegn med pigtråd på grænsen mellem Danmark og Tyskland. Det skriver Politiken.dk

Idéen er opstået efter en studietur til grænsen mellem Ungarn og Serbien, hvor man har en lignende grænsemodel.

- Vi er meget begejstrede i Dansk Folkeparti over det, vi har oplevet i Ungarn. Modellen er en-til-en den, som vi foreslår, at man indfører mellem Danmark og Tyskland, forklarer Anders Vistisen til Politiken.

Grænsemodellen består blandt andet af et tre meter højt grænsehegn med pigtråd, bevægelsessensorer og overvågningskameraer.

Derudover ønsker Dansk Folkeparti også, at man – ligesom i Ungarn – opretter såkaldte transitzoner til asylbehandling.

Zonerne ligger langs grænsen og er asylansøgernes eneste adgang til at søge om asyl. Her er de frihedsberøvede, mens deres asylsager behandles.

Ungarns grænsesystem har tidligere modtaget stor kritik fra både EU og en række internationale organisationer, men det afholder ikke Dansk Folkeparti fra at pege på det yderliggående grænsesystem.

Herhjemme har Flygtningenævnet netop rejst kritik af systemet, da man har afgjort, at forholdene for asylansøgere i Ungarn er for usikre til, at Danmark bør sende asylansøgere tilbage dertil.

Den kritik kan Anders Vistisen dog ikke genkende.

- Det er da ikke luksus på nogen måder, men forholdene var ganske fine til formålet, som er at tilbageholde mennesker, indtil deres asylansøgning er afgjort, siger Anders Vistisen til Politiken.

Dermed mener han bestemt, at systemt også kan indoktrineres i Danmark.

Læs også: Bekymret Inger Støjberg: 'Vi skal ikke være et multikulturelt samfund'