Dansk

Mangler du hjælp til at analysere betydningen af et digt, budskabet i en kortfilm eller symbolikerne bag et maleri? Her finder du en række analysemodeller, der hjælper dig til en bedre analytisk forståelse.

Det er ikke altid lige let at forstå sig på litteratur, film eller billeder. De tre kunstformer gemmer nemlig ofte på budskaber, symboler og temaer, som kan være svære og få øje på, og som kræver, at man kaster sig ud i en længere analyse.

Af samme grund har Dagens.dk samlet en række analysemodeller, der har til formål at hjælpe til forståelsen af disse kunstformer og give en håndsrækning, når studieopgaven skal skrives, eller du ønsker en dybere indsigt i et maleri eller et digt.

Analysemodeller

Billedanalyse - en grundig hjælp til bedre forståelse af billedanalyse. Denne model går i dybden med både malerier, fotografier, grafiske billeder og reklamefotos.

Digtanalyse - en analysemodel der systematisk dykker ned i digtformen og lærer dig, hvordan du finder frem til forståelsen og budskaberne bag de forskellige genrer indenfor lyrik gennem grundig digtanalyse.

Kortfilm analyse - en analyseform der benyttes, når man ønsker en dybdegående indsigt i kortfilm og hvordan man når ind til kernen og budskaberne bag en klassisk kortfilm via kortfilm analyse.

Novelleanalyse - hvad er en novelle? Svaret findes i denne novelleanalyse, der giver dig alle værktøjerne til at kunne analysere og forstå en novelle og hvad den forsøger at fortælle dig.

Sagprosa - har du styr på prosaformen? Ligesom der findes fagprosa, findes der også sagprosa. Denne model hjælper dig til at forstå sagprosa, ligesom du bliver i stand til at analysere den litterære genren.

Synopsis - hvad er en synopsis? Hvordan bruges denne model og hvordan kan man analysere ud fra den? Her får du gode råd til, hvordan du opstiller en klassisk synopsis som et analytiske værktøjer.

Dagens Gossip