Politiet advarer: Sådan forsøger telefonsvindlere at snyde dig

| Skrevet af Morten Larsen den 2. februar 2016 - 14:08
Polfoto.

Fupmagerne kimer i disse dage danskerne ned.

Fyns Politi får i disse dage flere henvendelser fra borgere, der er blevet ringet op af personer, der siger, de ringer fra computergiganten Microsoft.

Der er tale om svindlere, der forsøger at lokke penge fra folk, oplyser politiet i en pressemeddelse.

De oplyser, at hvis du modtager en samtale fra en person, der påstår at være fra Microsoft, så er det al mulig grund til at være på vagt.

I telefonen fortæller en venlig stemme, at Microsofts support er på linjen for at hjælpe med at fjerne en virus på din computer, forklarer Fyns Politi.

- Det hele går ud på at narre penge fra folk ved at få dem til at indbetale penge for at slippe af med en påstået virus på deres computer. Svindlerne er dygtige, for det lykkes dem desværre ofte at få folk til at hoppe på limpinden, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Læs også: Fanget på kamera: Politimandens opførsel i elevator får nettet til at koge over

Han forklarer, at opringningerne kommer fra hele verden – fx. Columbia, Irland, Norge, Indien og sågar også fra Danmark.

Ud over at betale for et program, der angiveligt kan fjerne virussen, så risikerer folk, der følger svindlernes anvisningerne i telefonen også at få deres computer inficeret med en farlig hackersoftware, som giver dem fuld adgang til computeren - inklusive personlige data, kreditkortoplysninger og passwords, når de tastes.

Fyns Politi har også fået henvendelser fra borgere, som har fået fupsamtaler fra danske numre, og her kan det være sværere at gennemskue, at man får en person i røret, som er svindler.

- Derfor er det vigtigt at understrege, at Microsoft aldrig ringer deres kunder uopfordret op. Microsoft kender godt til svindlen og har flere gange været ude og understrege, at de KUN ringer kunder op efter en forudgående aftale, siger Jørgen Andersen, der opfordrer til at anmelde svindlen til politiet.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Deltag i debatten

 

Politik

29. august 2016

Lars Løkke Rasmussen giver en luns af regeringens økonomiske plan frem mod 2025 inden offentliggørelsen.

Sundhed

29. august 2016

Flere af dine ynglingsmadvarer kan være skyld i hovedpine og migræne.

Underholdning

29. august 2016

Den 47-årige kvinde fra Nordsjælland har haft travlt, siden hun blev indehaver af Danmarkshistoriens største lotto-gevinst.

God karma

29. august 2016

Svanefamilien løb en stor risiko ved at krydse vejbanen for at komme over til en lille sø - men heldigvis kom den nordsjællandske mand på en idé, der nu har gjort tilværelsen mere sikker for de store hvide fugle.