2-årig i koma efter hun fik popcorn galt i halsen

På Virginia Commonwealth University Health i USA frygter lægerne det værste, når de kigger på to år gamle Mirranda Grace Lawson. Det skriver Dagbladet.no.

For to måneder siden satte et popcorn sig nemlig fast i halsen på den lille pige, der næsten blev kvalt og mistede bevidstheden.

Pigen har siden ligget i koma, men nu frygter lægerne, at hun er blevet hjernedød og ikke står til at redde.

Derfor vil man nu som en sidste udvej forsøge at slukke for den respirator, der holder Mirranda i live. Dermed vil man kunne se, om den uheldige pige selv er i stand til at trække vejret, og hvorvidt der er tegn på aktivitet i hjernen.

Lægerne møder dog modstand fra pigens forældre, der håber på, at deres datter nok skal komme sig med tiden.

- Hun er i bedring, selv om de (lægerne, red.) siger, de havde forventet, at hun ville blive dårligere, siger pigens far, Patrick Lawson til avisen Richmond Times-Dispatch.

- Jeg tror fortsat, at hun kommer til at åbne øjnene igen, slår han fast.

Forældre mener, at sådan test vil være det samme som at dræbe deres pige.

- Vi oplever, at Gud har fortalt os, at det er hans vilje, at hun vil vågne igen, siger Patrick Lawson til AP.

Faren fortæller, at familien snakker med hende, og at hun reagerer positivt, når de spiller musik, hun kan lide som for eksempel Elvis.

Sagen om Mirranda Grace Lawson har allerede været ved retten, hvor hospitalet fik medhold i, at de måtte slukkes for pigens respirator, men siden har forældrene anket denne afgørelse til Højesteret, og dermed er en endelig beslutning endnu uklar.

Imens svæver pigen fortsat mellem liv og død.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip