20-årig mistænkt for Tingbjerg-drab anholdt

Tysk politi har anholdt Musa Özcan Sevim, der af Københavns Politi er mistænkt for at have skudt og dræbt 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh i Tingbjerg søndag.

Den 20-årige er blevet tilbageholdt i lufthavnen i Düsseldorf onsdag eftermiddag, og man har nu fået bekræftet hans identitet, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Her klokken 23 har vi fået bekræftet, at det er Musa Özcan Sevim, som tysk politi har tilbageholdt, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen.

- Vi var nødt til at afvente præcis identifikation ved hjælp af foto og fingeraftryk, før vi med sikkerhed kunne meddele, at vi har godt fat i den eftersøgte, siger politikommissæren.

Musa Özcan Sevim var ifølge politiet på vej til Tyrkiet, da han onsdag eftermiddag blev pågrebet af tyskerne.

- Heldigvis fungerer vores internationale samarbejde godt, og nu vil den mistænkte blive fremstillet for en dommer i Tyskland med henblik på udlevering til os, siger Steffen Th. Steffensen.

Politiet valgte onsdag at efterlyse Sevim offentligt, efter at man tirsdag aften nøjedes med en udmelding, hvor man opfordrede gerningsmanden til at melde sig selv.

Ud over, at politiet i sagens natur er interesseret i gerningsmanden, har der været særlig interesse i at få Sevim til at melde sig selv.

Ifølge politiet svirrer rygtet nemlig i Tingbjerg om, at det var Sevim, som søndag aften nærmest likviderede 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh. På den baggrund har politiet frygtet, at Sevim risikerede at blive lynchet.

Ifølge politiets oplysninger hører den mistænkte og den dræbte til omkring den samme gruppering i Tingbjerg, og de skulle sågar have været kammerater.

Politiet mener, at motivet til drabet skal findes i personlige uoverensstemmelser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip