77-årig frataget hjemmehjælp: Blev stiktosset

Torsdag er en længe imødeset dag for 77-årige Svend Erik Hansen. Han er en af hovedpersonerne, når Højesteret fælder dom i retssagen mellem Køge Kommune og Ældre Sagen.

I januar 2010 fik Svend Erik Hansen på baggrund af sparehensyn frataget den hjemmehjælp, som kommunen ellers havde tildelt ham året før.

- Det betød, at der ikke blev gjort rent i mit hjem, for jeg kan nemlig ikke selv fare rundt med en støvsuger på grund af luftmangel og dårlige hofter. Og det bevirkede også, at jeg blev stiktosset, fortæller han til Ritzau.

Siden hen har Svend Erik Hansen sammen med 87-årige Minna Jørgensen på vegne af de ældre borgere i Køge Kommune lagt navn til en retssag mod kommunen.

I første omgang vurderede Østre Landsret, at Køge Kommune handlede i overensstemmelse med Serviceloven, da kommunen reducerede ældre borgeres hjemmehjælp efter nye, individuelle vurderinger af borgernes behov.

Men Ældre Sagen valgte efterfølgende at anke sagen til Højesteret.

Svend Erik Hansen, der livet igennem har arbejdet som brolægger, har i dag fået to nye hofter, et nyt knæ, har fået konstateret flere former for kræft, og han har dårlig balance efter en blodprop i hjernen.

De forhold bevirkede, at han i 2009 fik bevilget en time og 15 minutters rengøringshjælp hver anden uge. Den hjælp blev året efter taget fra ham.

Han er forsigtig optimist, inden Højesteret torsdag klokken 12.00 afsiger sin dom.

- Jeg sidder med en spændt følelse i kroppen. Det kan gå både den ene og den anden vej. Men jeg har på fornemmelsen, at Højesteret vil give os medhold. Og det vil få betydning for hele landet, slår han fast.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip