9 beviser på, at rødhårede er de perfekte mennesker

Folk med naturligt rødt hår har ofte været genstand for hån og drillerier, men sådan er det heldigvis ikke længere.

I England hylder man de to procent af befolkning, der har rødt hår ved den såkaldte 'Ginger Pride Day', og der er faktisk flere gode grunde til at rette ryggen og være stolt, hvis du tilhører mindretallet med rødt hår.

Videnskaben taler sit klare sprog - rødhårede er de perfekte mennesker.

I tvivl om ovenstående sætning? Så læs videre og blev klogere på de ni punkter. 

1.  På det store lærred i biografen er superhelte næsten altid et sikkert hit, og blandt de overmenneskelige og kappeklædte hovedpersoner finder man ofte mutante.

Rødhårede mennesker besidder et gen, der giver dem de farverige lokker på hovedet.

Genet kaldes for MC1R og er faktisk en genetisk mutation, der nærmest giver dem superkræfter – blandt andet har de let ved at absorbere D-vitamin.

2. En stort del af befolkningen i USA mangler D-vitamin, hvilket fører til masser af sydom og nedsættelse af immunsystemet.

Det unikke gen hos rødhårede mennesker gør, at de er mere tilbøjelige til at få solforbrændinger om sommeren, men samtidig har de en unik evne til at absorbere D-vitamin.

På den måde behøves rødhårede personer kun lidt tid i solen for at få det vigtige vitamin.

3. Rødhårede personer får ikke gråt hår med alderen.

Hvor andre mennesker får hvidt eller gråt hår med tiden, så kan de rødhårede se frem til det tidspunkt i livet, hvor det røde garn bliver til blonde nuancer i lokkerne på hovedet.

4. En ny undersøgelse viser, at rødhårede mænd er mindre tilbøjelige til at få prostatakræft. Det skriver det amerikanske medie Diply.

Læs også: Husker du den lille dreng fra 'Love Actually'? Sådan ser charmetrolden ud i dag

5. Forskere på universitetet i Hamburg har fundet ud af, at rødhårede personer har mere sex end deres blonde eller brunette modstykker.

Der er dermed god mulighed for at tilbringe mere tid i soveværelset, hvis du finder en kæreste med rødt hår.

6. Evnen til at optage D-vitamin gør knoglerne stærke, og dermed er der mulighed for en meget lang gåtur, hvis du vandrer ud i livet med en 'ginger' person.

7. Feromoner er de duftstoffer, der er med til at styre kærlighedslivet hos mennesker og dyr, og ifølge The Redhead Encyclopedia har rødhårede personer en særlig evne til at udlede flere feromoner end folk med andre farver hår på hovedet.

De rødbårede personer er noget nær urimodståelige bejlere!

8. Ifølge Psychology Today føler rødhårede personer mere end de fleste mennesker. Det drejer sig både om smerte og glæde, og dermed er der mulighed for intense opleveler i selskab med personer med rødt hår.

9. Rødhårede mænd og kvinder har en tendens til at være ret lækre med deres sarte og lyse hud. Deres øjenfarve får i farvekombination med det røde hår en gnist, der kan være svær at modstå, mmmh! 

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip