Alpedrab: Cyklist blev henrettet først

En fransk cyklist, som blev skudt og dræbt i Alperne i forbindelse med en massakre på en ferierende engelsk familie i sidste måned, var den første, som blev ramt af skud, viser politiets undersøgelser ifølge avisen Le Parisien.

Myndighederne gik i lang tid ud fra, at franskmanden Sylvain Mollier, der cyklede i området, blev skudt, fordi han tilfældigt havde overværet angrebet på den britisk-irakiske familie.

Men indgående undersøgelser af skuddrabene viser, at han blev skudt som den første ved skyderiet, der fandt sted nær alpesøen Annecy i det sydøstlig Frankrig. Derefter vendte drabsmanden sig mod al-Hilli familien.

Familiens syvårige datter, Zainab al-Hilli, døde næsten, efter at hun blev ramt af skud i hovedet og i skulderen. Hun fik kraniebrud og har ikke kunnet bistå politiet med oplysninger fra angrebet.

Hendes fire år ældre søster overlevede ved at skjule sig bag i familiens BMW. Myndighederne mener, at der kun var en enkelt gerningsmand.

Deres undersøgelser viser, at Saad Hilli først blev skudt uden for sin bil og derefter dræbt af flere skud, da han satte sig ind i sin bil og forsøgte at køre væk.

Efter at have dræbt de tre familiemedlemmer vendte gerningsmanden tilbage til den sårede cyklist og dræbte ham med flere skud.

Gerningsmanden bevægede sig rundt på en uorgasineret måde mellem ofrene for at dræbe dem, viser en ballistisk rapport fra efterforskerne.

Dette undergraver teorier om, at en lejemorder stod bag drabene, skriver Le Parisien,

En kilde tæt på efterforskningen har tidligere sagt, at der kun blev anvendt ét våben i angrebet, en 7.65 mm automatpistol.

Sagen er fortsat omgærdet af mystik. Der har været mange spekulationer om en bankkonto i Genève, hvor Saad al-Hilli havde omkring en million euro stående.

Der har været spekulationer om, at det skulle være et familieopgør, der lå bag, men det har politiet i England og Frankrig ikke kunnet bekræfte.

På fotos, som blev taget få minutter før familiens voksen blev dræbt, smiler alle og virker afslappede.

Kilde: AFP

 

Dagens Gossip