Amatør-terrorist bag bomber i Boston

Resultatet er side efter side med manualer i gør-det-selv bomber. Nogle med video, andre med billeder og tegninger, og ingen af dem videre komplicerede.

Hvilket alt sammen giver en ide om hvem, der kan have begået bombeangrebet i Boston: Alle.

Det skriver b.dk.

Det er muligt, at det viser sig at være en islamistisk terrorist, det er også muligt, at det viser sig at være en lokal paranoiker, men intet tyder på, at det er en stor og altomfattende sammensværgelse eller et nyt 9/11 i sin vorden. Dertil er bomberne for lavteknologiske.

De første retstekniske undersøgelser viser, at gerningsmanden eller -mændene havde placeret to bomber, måske tre, ved målområdet ved Boston Marathon, og at der var tale om primitive bomber. Ingen af bomberne indeholdt C-4 eller andre former for plastisk sprængstof, men kun sortkrudt, der er lav-eksplosivt. Muligvis kan der være tale om rørbomber, akkurat som den bombe, der i 1996 sprængte i OL-parken i Atlanta og dræbte to og sårede 110 mennesker.

Sortkrudt er ikke svært at få fat i og slet ikke i USA, hvor patronsalget er næsten ureguleret.

Rørbomber er måske lav-eksplosive, men ikke ufarlige. Bomberne i Boston var fyldt med små metalkuglelejer, der eksploderede i alle kompasretninger med en fart på to kilometer per sekund. Vidner fortalte i nat om kuglelejer, der havde gravet sig ind i husmure, og læger fjernede dem fra patienter.

Alt sammen fjerner det ikke dødeligheden eller alvoren i angrebet, en død er en død, uanset om angrebet er foretaget med sortkrudt eller atomvåben, men det vidner om en manglende raffinement, som peger mere i retning af hjemmelavet terror af enhver ideologisk afskygning end i retning af en stor, international terrororganisation.

 

Dagens Gossip