Ane Uggla navngiver megaskib efter far

Mærsk-arvingen Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla var gudmor, da verdens største containerskib i dag blev navngivet efter hendes far, skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, der døde sidste år.

- Jeg døber dig Mærsk Mc-Kinney Møller. Må du altid have smult vande. Jeg ønsker dig held og lykke, sagde Ane Uggla, da hun lod den traditionelle champagneflaske svinge og knuse mod skibssiden på Daewoo-værftet i Okpo i Sydkorea.

"Mærsk Mc-Kinney Møller" er det første af de såkaldte Triple E-skibe, som det sydkoreanske værft skal levere i alt 20 af til Maersk Line frem til 2015.

Skibet, der er 400 meter langt og stikker næsten 15 meter dybt, kan transportere 18.000 tyvefodscontainere med en topfart på 23 knob, der svarer til godt 42 kilometer i timen.

Om en måned begiver megaskibet sig ud på sin jomfrusejlads og indtræder på Asien-Europa-ruten fra Sydkorea og Kina, gennem Suez-kanalen og Middelhavet og videre til blandt andet Rotterdam.

"Mærsk Mc-Kinney Møller" ventes gennem dansk farvand på vej til Gdansk i august, hvorefter skibet ifølge planen anløber Aarhus Havn for første gang den 26. august.

Priskrig og rekordlave rater på containertrafikken fra Asien til Europa betyder, at det er hårde tider, som Mærsks nye flagskib søsættes i.

Maersk Line har i de seneste år reduceret sin kapacitet på ruten med omkring 14 procent og ventes nu at tage flere mindre skibe ud i takt med, at de nye kæmpeskibe kommer i søen.

To af de senere Triple-E skibe ventes at få de to prinsessenavne "Mary Mærsk" og "Marie Mærsk".

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip