Anmeldere: Lyd ødelagde Springsteen-koncert

En katastrofal koncertlyd i Parken skæmmede Bruce Springsteens københavnerkoncert tirsdag aften.

Det mener flere musikanmeldere, der giver middelkarakterer til den hårdt kæmpende amerikanske rocklegende og hans orkester, E Street Band.

Ekstra Bladet går til frontalangreb på akustikken i den overdækkede nationalarena og kalder det en "forårsdag i lydhelvede". Lyden på det udsolgte stadion beskrives som "en udpint transistorradio skruet op på 11 i en blikspand".

- Et ensemble bestående af Elvis, Mozart, Sinatra og Hendrix kunne ikke have gennemført en vellykket koncert under de forhold, skriver Ekstra Bladets anmelder, der giver tre stjerner til Bruce-oplevelsen i København.

Hos BT er man ikke meget blidere ved de "gebrækkelige" lydforhold i Parken, der udråbes til en "bedrøvelig betonkatedral".

- Nu må de for helvede snart lære det: Det tager alt, alt, alt for lang til at stille lyden ind, når der er rullet tag hen over den jammer- og ekkodal, skriver avisens anmelder, som dog tildeler den "uimodståelige" Springsteen fire stjerner for koncerten.

Også Politiken giver "The Boss" fire ud af seks hjerter, men her er der ligeledes utilfredshed med lyden.

- Dårlig lyd er og bliver noget af det mest uopfindsomme og kedelige, man kan skrive om som anmelder. Derfor gør jeg det af princip også kun, når det er rigtig skidt - og det var det den tirsdag aften i Parken.

Berlingske skriver, at "Springsteen skuffede i Parken" og giver præstationen tre ud af seks mulige stjerner. Koncerten i København var en blandet fornøjelse med sin "brutale akustik" og sit "lidt tirsdagsmatte" publikum, lyder dommen.

Der er dog også rosende ord til det 63-årige rock-ikon:

- Den arbejdsmoral og spilleglæde, manden lægger for dagen, er ganske enkelt enestående, skriver avisens anmelder.

Jyllands-Posten er mest rundhåndede med stjernerne og giver fem ud af seks. Alligevel var der ridser i lakken.

- Selv rockens Messias kunne i Parken ikke helt genskabe magien og nærværet fra den historiske koncert sidste år på Roskilde Festival. En mudret og udynamisk lyd i Parken havde en del af skylden.

Bruce Springsteen holder endnu en koncert i Danmark, når rocklegenden optræder for en udsolgt Jyske Bank Boxen i Herning.

/ritzau/

Dagens Gossip