Bag de lukkede døre: Nyt opslag viser særlig gæst hos kong Frederik

Skrevet af Emil Martesen

12 uger siden

|

23/02/2024
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Et nyt opslag bag de lukkede døre viser en særlig gæst hos Kong Frederik.

Dagens topnyheder

Et opslag på Instagram tog danskerne med ind bag de ellers så private mure på Amalienborg Slot.

Opslaget åbnede nemlig dørene til kong Frederiks residens i et privat besøg.

Men det var ikke hvilken som helst gæst han bød velkommen. Det var nemlig intet mindre end en højtstående international gæst - nærmere bestemt David Lappartient, præsidenten for den internationale cykelunion UCI - der lagde vejen forbi Frederik VIII’s Palæ.

David Lappartients visit i Danmarks hovedstad var centreret omkring Danmarks ambitiøse bud på at blive værtsland for VM i landevejscykling i 2029.

En begivenhed af denne kaliber kræver opbakning på højeste niveau, og kongens involvering understreger den danske kongefamilies engagement i sport.

Men det er værd at bemærke, at kong Frederik, selv før han besteg tronen, spillede en nøglerolle i at bringe Tour de France til Danmark sidste år, og nu kan endnu mere cykling angiveligt komme til Danmark.

Og selvom det officielle bud på VM-afholdelsen blev præsenteret på Christiansborg foran en forsamling af ministre og borgmestre, tilføjede kongens personlige modtagelse af Lappartient blot endnu flere ubesvarede spørgsmål til Danmarks ansøgning.

Du kan se kongehusets opslag herunder: