Bagte søde kartofler med kikærtefyld

Mangler du inspiration til lækre retter uden kød? Så får du lige lidt hjælp her i form af lækre bagte søde kartofler med et virkeligt velsmagende og mildt krydret kikærtefyld.

Server de fyldte kartofler til en frisk salat – prøv fx fintsnittet spidskål, spæde spinatblade, avocado og mango med en dressing af mild olivenolie, limesaft og havsalt. Mums!

Brug enten kikærter fra dåse eller kikærter, som du selv har iblødlagt i vand (12-24 timer) og efterfølgende kogt i 1-1½ time til denne ret.

Til 6 små søde kartofler – nok til 3 personer, hvis der også er salat - skal du bruge:

Fyld
400g løg
6 fed hvidløg
400g champignoner
2 orange peberfrugter
400g spiseklare kikærter (drænet vægt)
4 dl grøntsagsbouillon
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt mild paprika
1 tsk. stødt stærk røget paprika
Evt. chilipulver eller tørrede chilikerner, hvis du vil have det stærkt
Saften af 1 citron
Havsalt efter smag
Olivenolie til stegning

Kartofler
6 små søde kartofler (á ca. 150-200g)
I øvrigt 1 lille potte frisk koriander

Sådan gør du:

Kartofler
Vask kartoflerne grundigt og læg dem i et ovnfast fad.

Bag kartoflerne i en forvarmet ovn på 200C i ca. 45-60 minutter eller indtil kartoflerne er bløde og gennembagte.

Fyld
Pil løgene og skær dem i fine tern. Pil hvidløgsfedene og hak dem fint.

Rens champignonerne og skær dem i tynde skiver. Halver peberfrugterne og fjern stilk, frø og stole.

Skær peberfrugterne i tynde skiver.

Svits løg og hvidløg af i en god portion olivenolie. Løgene skal steges brune og halvsprøde – det tager typisk ca. 10-15 minutter over middel varme og jævnlig omrøring.

Tilsæt champignoner og peberfrugt.

Lad grøntsagerne stege under omrøring champignonerne er svundet betragteligt i størrelsen.

Tilsæt de spiseklare kikærter og vend rundt i retten.

Tilsæt grøntsagsbouillonen og lad retten koge ind under jævnlig omrøring.

Når det meste af grøntsagsbouillonen er fordampet og grøntsagerne er kogt rimeligt møre tilsættes de forskellige krydderier og citronsaften.

Lad retten simre lidt videre, hvorefter retten smages endeligt til.

Retten samles
De bagte kartofler skæres op og fyldes med kikærtefyldet.

Pynt de fyldte kartofler med frisk koriander.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip