Boston-hospital om sårede: Folk er tapre

Inden for 15 minutter efter de to bomber, der rystede det traditionsrige maratonløb i Boston mandag, var de hårdest sårede ofre ankommet på skadestuen på Massachusetts General Hospital, der i alt behandler 29 personer.

Skaderne rækker fra sår og skrammer til patienter, der er alvorligt sårede af sprængstykker. Der er ingen børn blandt de værst ramte, siger kirurg ved hospitalet Peter Fagenholz.

- Der er for tidligt at sige, hvordan folk kommer til at klare sig, siger Fagenholz, der har opereret seks patienter efter eksplosionen.

I alt har tre personer mistet livet, og flere end 100 personer er såret, efter at bomberne sprang nær løbets målstreg.

Eksplosionerne, der ifølge myndighederne fandt sted mellem 45 og 90 meter fra hinanden, væltede løbere omkuld og sendte mange alvorligt sårede publikummer på byens skadestuer.

Kirurg Peter Fagenholz fortæller, at hans ældste patient er 71 år, og at ingen af hans patienter var deltagere i løbet.

Læger har været nødt til at foretage en hel del amputationer. Men selv om Fagenholz ikke mener, at skaderne er "af en anden verden", har omfanget taget pusten fra ham.

- Vi tager os af tilfælde hele tiden. Det er bare deprimerende, at det her var med forsæt, siger han.

Mange af patienterne får svært ved at komme sig, vurderer han.

- En del patienter får brug for endnu en operation i morgen og flere over de næste par dage.

- Folk er tapre. Det er en frygtelig situation, og de fleste patienter har den holdning, at man skal gøre, hvad man må gøre, for at få det bedre.

På Bostons børnehospital tæller listen af sårede en toårig dreng med skader i hovedet, en niårig pige med benskader og seks andre børn under 15 år.

Børnehospitalet siger ikke noget om, hvad tilstanden er for de børn, der er indlagt.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip