Brøndbys redningsplan slår sprækker

Redningsplanken til Brøndby IF, der tidligere var et fodboldflagskib i Danmark, kan vise sig at være mere vakkelvorn end først antaget.

Den pengeknappe fodboldklub meldte sig ellers for en måneds tid siden klar til at udvide aktiekapitalen med 150 millioner ved hjælp fra klubbens tidligere administrerende direktør Frank Buch-Andersen og hans gruppe af investorer.

Men planen for genrejsning af børsnoterede Brøndby, som i øjeblikket plasker rundt i bunden af Superligaen med otte point for 12 kampe, er langt fra flyvefærdig, skriver Børsen.

Avisen har ringet rundt til en lang række centrale skikkelser med penge i og omkring klubben, og konklusionen er, at det er stærkt tvivlsomt, om de pågældende personer vil skyde penge i projektet.

- Kapitaludvidelsesplanen er foreløbigt næsten kun på avisplan. Jeg har efterspurgt mere viden om planen, men jeg har ikke fået den, siger en skeptisk Benny Winther, næstformand i bestyrelsen for Brøndby IF, til Børsen.

Avisen skriver også, at det kan vise sig meget svært for Frank Buch-Andersen at holde tidsplanen for projektet, der skal sikre skillinger til den slunkne klubkasse.

Tidligere på sommeren måtte Brøndby låne 10 millioner kroner af netop Winther, og siden tabte klubben den såkaldte feriepengesag, hvor man nu skylder et millionbeløb til en række af klubbens forhenværende spillere.

Dertil kommer, at den katastrofale bundplacering i Superligaen har resulteret i, at der falder færre tv-penge af, end klubben har budgetteret med. Den sportslige nedtur har formentlig også kostet tilskuere på Brøndby Stadion.

Frank Buch-Andersen har tidligere meldt ud, at han sammen med investorer er klar til at smide 150 millioner i klubben, såfremt investorerne til gengæld fik indflydelse i form af A-aktier.

Det vil imidlertid kræve en ændring af aktiestrukturen i klubben.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip