Crashtest: Løs hund i bilen kan være livsfarlig - se videoen her

En hård opbremsning kan få fatale konsekvenser i trafikken, hvis der er løse hunde i bilen. Det viser en ny test, som FDMs schweiziske søsterklub TCS har foretaget.

- Mange tager familiens kæledyr med, når de skal på udflugt eller ferie. Men det er ikke ufarligt at have en løs kat eller hund med i bilen, hvis den ikke er spændt fast, og uheldet er ude. Ved en hård opbremsning kan hunden mangedoble sin vægt, og derfor kan en løs hund virke som et løst missil i en bil, siger Jacob Mortensen fra FDMs tekniske afdeling.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Ved en kollision med blot 50 km/t kommer en labrador på 30 kilo således flyvende med en vægt på cirka 740 kilo. Det er derfor vigtigt, at kæledyr i bilen er spændt forsvarligt fast - både af hensyn til dyrenes og bilens øvrige passagerers sikkerhed.

Har man ikke et hundebur, er den næstbedste løsning en særlig hundesikkerhedssele.

- Hunde i sikkerhedsseler skal altid placeres på bagsædet og helst på gulvet. Dermed undgår man, at de generer føreren, og samtidig kan hunden ikke blive ramt af de forreste airbags ved sammenstød, siger Jacob Mortensen.

Det er ikke et lovkrav i Danmark, at hunden spændes fast, men hvis hunden generer føreren under kørslen eller blokerer udsynet, er det ikke kun farligt, man vil også kunne blive straffet. Derfor anbefaler FDM, at kæledyr altid spændes fast i bilen.

Se video nedenunder med hvor galt det går, hvis hunden ikke er fastspændt.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip