Danmark er ottende flinkest til at give asyl

Flere end en tredjedel af de 6180 udlændinge, der sidste år søgte om asyl eller humanitært ophold i Danmark, fik ja i første hug. Og af resten endte en fjerdedel i sidste ende med også at få lov til at blive.

Det viser en opgørelse fra EU's statistiske kontor, Eurostat, der dermed placerer Danmark på en ottendeplads og et godt stykke over gennemsnittet for, hvor tilbøjelig EU-landene er til at sige ja til asylansøgninger.

Malta er med en anerkendelsesrate på 90 procent uden sammenligning det land, der træffer flest positive afgørelser i første instans.

Derefter følger Italien med en ja-procent på 61,7 procent og Finland med positive afgørelser i halvdelen af alle asylsager.

Danmark ligger med 36,2 procent med i en større pulje lande, der blandt andre tæller Portugal, Holland, Slovakiet og Sverige. Gennemsnittet er 28,2.

Grækenland er med en ja-procent på bare 0,9 procent det land, der godkender færrest i første instans. Men samtidig et land hvor relativt mange - nemlig 32 procent - får ja i anden omgang.

Der var sidste år 407.270 udlændinge, der søgte asyl eller andre former for humanitært ophold i de 27 EU-lande. Næsten en fjerdedel af dem - 96.000 - blev registreret i Frankrig, mens Estland med bare 70 ansøgninger var det mindst populære asylland.

Danmark, der er EU's syttendestørste land, lå i 2012 nummer 10 på listen over, hvem der tog imod flest udlændinge af humanitære årsager.

Langt størstedelen af de 102.705 udlændinge, der fik beskyttelse i EU sidste år - 18,2 procent - kom fra Syrien. Næststørste gruppe er afghanere med 13,1 procent fulgt af somaliere med 7,9 procent.

/ritzau/

Dagens Gossip