Danskere vælger CL-bold frem for klaphat

Danskerne vil hellere se Torres og Terry fra Chelsea end landsholdets Kvist og Kjær, selv om de skal smide mindst en plovmand i entré for se Champions League-vinderne i Parken, skriver Politiken.

Op mod 30.000 tilskuere er derfor i Parken tirsdag aften, når de danske mestre fra FC Nordsjælland debuterer på den lånte hjemmebane mod Chelsea.

For fire uger siden besøgte blot 24.004 tilskuere samme sted, da det danske fodboldlandshold mødte Tjekkiet i VM-kvalifikationen mod Tjekkiet. Endda til billigere billetpriser.

- Landsholdet som fænomen er dybt forældet. Fodboldfans i dag jagter en eller anden form for overnationalisme, som vi kender fra især de store klubhold, siger Bo Kampmann Walther, lektor ved Syddansk Universitet og fodboldskribent, til Politiken.

- Vi kan lejlighedsvis godt hive klaphatten frem. Det så vi under EM i sommer, men lige nu er hypen omkring FC Nordsjælland og især deres modstandere, siger han og bakkes op af det faktum, at tilskuertallene til landskampe er dykket drastisk de senere år -

Direktøren fra Idrættens Analyseinstitut, Henrik Brandt, mener, at Dansk Boldspil-Unions flagskib har kvaler med sit image.

I DBU erkender generalsekretær Jim Stjerne Hansen, at klubfodbolden og landsholdet ligger i direkte konkurrence, og lige nu har især Champions League fat i den lange ende.

- Chelsea kommer jo ikke bare med Petr Cech (målmand, red.) fra Tjekkiet. De kommer med en stjerneparade af brasilianere, spaniere og englændere.

FC Nordsjællands kamp mod de britiske storfavoritter fløjtes i gang tirsdag aften klokken 20.45. Shakhtar Donetsk gæster Juventus i den anden kamp i gruppe E.

Dagens Gossip