Det bliver kaldt danskernes vigtigste opsparing: Nu er der overraskende nyt

Skrevet af Emil Martesen

19/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der overraskende nyt.

Dagens topnyheder

På trods af ungdommens ofte fjernsynede forhold til pensionering, registrerer Sampension en bemærkelsesværdig trend blandt danskere under 35 år: en markant stigning i frivillige ekstra indbetalinger til pensionsopsparingen.

Det viser ny data fra Sampension, der tæller 343.000 kunder.

De lægger ikke skjul på, at rekordmange – 10.000 indenfor årets første tre måneder – har valgt at booste deres pensionsdepoter. Det er en stigning på 12 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Og over de sidste fem år har antallet af frivillige indbetalere sågar set en stigning på hele 50 procent.

Det skriver B.T.

Anne-Louise Lindkvist, kunderådgivningschef hos Sampension, løfter sløret for, at denne trend delvist skyldes en øget forventning til livskvaliteten i pensionisttilværelsen. Interessen for pension blandt de unge har traditionelt set været lav, men der er tilsyneladende et skred i gang lyder det fra kunderådgivningschefen:

"Interessen for pension har historisk set været særligt lav blandt unge, hvilket blandt andet hænger sammen med, at det kan være svært for dem at forholde sig til noget, der ligger langt ude i fremtiden. Men der er tilsyneladende et skred i gang. De unge følger i stigende grad med i deres pension, og markant flere indbetaler ekstra til pensionsopsparingen", siger Anne-Louise Lindkvist.

Denne øgede opmærksomhed mod pensionsopsparing er ikke kun begrænset til Sampensions kunder.

Selvom Danica Pension, landets andetstørste pensionsselskab, endnu ikke registrerer en tilsvarende stigning i deres forløbige tal, noterer de en lignende tendens hvor flere kunder udtrykker ønske om ekstra indbetalinger.