DF har forståelse for Danish Crown-nej

I Dansk Folkeparti havde man gerne set, hvad det var endt med, hvis medarbejderne i Danish Crown var gået med til at gå ned i løn for at forhindre slagterilukninger de næste fire år.

Men samtidig respekterer partiet også slagterimedarbejdernes beslutning, siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF).

- Vi syntes, at det var et spændende projekt. Hvad der ville komme ud af det, ville kun fremtiden kunne have vist. Vi ville selvfølgelig gerne have set, hvordan det havde udviklet sig.

- Men vi har også en forståelse for den beslutning, som slagterimedarbejderne har taget, siger han.

60 procent af de i alt 6000 slagteriarbejdere i Danish Crown valgte tirsdag at stemme nej til en lønaftale, foreslået af tillidsmændene, som indebar, at de skulle gå omkring 1000 kroner ned i løn om måneden efter skat.

Til gengæld ville Danish Crown så garantere, at der ikke blev lukket danske slagterier de næste fire år.

- De har vurderet, at det betyder mere for dem at få kroner og ører på lønchecken end selv at være med til at sikre deres arbejdspladser.

- Men det respekterer vi selvfølgelig. Vi blander os fra politisk side ikke i, hvordan slagterimedarbejderne vil planlægge deres fremtid, siger Bent Bøgsted, der til gengæld er bekymret for, om afstemningen om det nytænkende forslag fandt sted for tidligt.

- Når det så er sagt, tror jeg også, at tillidsmændene skulle have brugt noget mere tid på at orientere deres kolleger om, hvad det her indebar.

- Jeg tror, at afstemningen er kommet for hurtig, og slagterimedarbejderne har måske haft for lidt viden om, hvad det gik ud på, siger DF's arbejdsmarkedsordfører.

/ritzau/

Dagens Gossip