DF om lavere selskabsskat: Brandslukning

Selskabsskatten skal sænkes som en del af den kommende konkurrenceevnepakke, men det er langt fra nok, siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

Det er fint, at den bliver sænket, mener han, for det gør det interessant at investere i Danmark på sigt. Men i forhold til at skabe arbejdspladser i Danmark lige nu, rykker den ikke.

- Jeg vil kalde det brandslukningsforslag. Det skaber ikke noget nyt. Det er det samme med boligjobordningen. Først afskaffede man den, og nu beholder man den angiveligt. Det samme med det, der kommer inden for det almene, siger René Christensen.

Ifølge TV2 vil regeringen pumpe fire milliarder kroner ud til boligrenovering i den almene sektor. Pengene skal komme fra landsbyggefonden. Derudover skal momsen på hotel og restaurationsbesøg sænkes, oplyser TV2.

- Det kan godt være, at man holder fast i nogle arbejdspladser, men man skaber ikke noget nyt.

- Vi skal ind og kigge på det helt store billede. Da vi sidste år snakkede skat var jobfradraget utrolig interessant, fordi det gjorde det bedre at være på arbejdsmarkedet i stedet for overførselsindkomst, siger René Christensen.

Liberal Alliance roser regeringens forslag om at sænke selskabsskatten. Men partiets erhvervsordfører, Mette Boch, mener, at skatten skal sænkes endnu mere.

- Når regeringen nu langt om længe anerkender, at en lavere selskabsskat har positiv effekt på væksten og beskæftigelsen, så skal sænkningen være af en størrelse, der bringer os foran nabolandene, skriver Mette Boch i en pressemeddelelse.

- I Sverige er den 22 procent, England planlægger at sænke til 21 procent, og tyskerne har ambitioner om en halvering til cirka 16 procent. Vi skal være mindst lige så ambitiøse. Derfor har Liberal Alliance foreslået en halvering til 12,5 procent, siger hun.

Regeringen præsenterer sit forslag til en kontanthjælpsreform senere mandag, mens konkurrenceevnepakken ventes præsenteret tirsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip