DF undsiger Venstre: Mere offentlig vækst

Kommunerne skal ikke lægges i en spændetrøje med økonomisk nulvækst. De kommunale udgifter kan årligt stige med 0,8 procent af bruttonationalproduktet, BNP, indtil 2020.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, i forbindelse med, at finansminister Bjarne Corydon (S) i foråret forhandler budgetloven, der lægger stramme rammer for udgifterne i staten, de fem regioner og 98 kommuner.

- I efteråret 2011 gik vi til valg på en vækst i de offentlige udgifter på 0,8 procent af BNP til 2020. Vi skal tilstræbe en større privat vækst. Men det er hævet over enhver tvivl, at der skal være plads til en merudgift til syge og gamle i den offentlige sektor, siger han.

Dermed er DFs leder på kollisionskurs med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som kræver offentlig nulvækst for at skabe flere private job. Kristian Thulesen Dahl erkender, at der mangler penge, fordi regeringen ikke har lavet nok reformer.

- Regeringens økonomiske politik har spillet fallit. Deres 2020-plan fra maj 2012 fungerer ikke. De måtte allerede gå i bakgear, da de lavede skatteaftalen i juni. Hvis regeringen ønsker en vækst på 0,8 procent, må de komme med nye idéer, siger han.

Dansk Folkeparti vil skaffe flere indtægter ved at sløjfe skattelettelser til de velstillede. Desuden vil partiet beskære ulandsbistanden og udgifter til flere udlændinge, påpeger Kristian Thulesen Dahl.

- Det svarer til noget, der ligner halvanden milliard kroner om året i ekstra udgifter. Hvis regeringen synes, at det er interessant at tale med Dansk Folkeparti om det, så skal de bare sige til, forklarer partilederen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip