Direktører: Mange banker i stadig i krise

Bankernes forretningsmodeller er brudt sammen, og selv om 53 banker allerede er bukket under, siden finanskrisen ramte landet, vil mange flere følge efter.

Det mener centrale aktører i sektoren, der peger på, at et benhårdt udskilningsløb vil tage livet af dem, der ikke formår at udvikle holdbare forretningsmodeller. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi har de senere år gennemlevet en likviditetskrise, en kapitalkrise og en indtjeningskrise i banksektoren, siger John Fisker, administrerende direktør i Ringkjøbing Landbobank, til avisen.

- På nær cirka 10 banker er sektoren kommet ud på den anden side. Men nu er vi i en forretningsmodelskrise. Den måde, vi før drev bank på, er brudt sammen, tilføjer han.

Bankdirektøren henviser til, at privatkunder og virksomheder holder igen og nedbringer deres balancer. Det giver faldende efterspørgsel i bankerne, hvis modsvar har været at skære i omkostningerne og lukke filialer.

- Vi er slet ikke færdige med strukturtilpasningen. Jeg tror, at antallet af filialer vil halveres over de næste fem år, siger John Fisker.

Anders Dam fra Jyske Bank forventer, at den manglende holdbarhed i bankernes eksisterende forretningsmodeller - sammen med et stigende lovgivningspres - vil tage livet af næsten halvdelen af landets tilbageværende 88 banker de kommende år.

- Mit bedste bud er, at der er 50 pengeinstitutter tilbage i 2020, siger den ordførende direktør.

- De overlevende bliver dem, der er bedst til at tilpasse sig et skrumpende eller stagnerende marked. På den måde bliver forretningsmodellerne afgørende, tilføjer Anders Dam ifølge Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip