Dobbelt så mange arbejdsulykker i gode år

* En undersøgelse af knap 24.000 arbejdsulykker blandt tømrere, blikkenslagere, elektrikere, murere, malere, jord- og betonarbejdere og ufaglærte viser, at:

* Gennem de seneste tre årtier (1980 til 2010) er ulykkeshyppigheden i bygge- og anlægsbranchen svinget med cirka 50 procent. I de sikkerhedsmæssigt bedste år var der 40 arbejdsulykker per 1000 beskæftigede i branchen, mens der i dårlige år var op til 90.

* Ulykkeshyppigheden er konstant over tid, og sikkerheden er ikke blevet bedre eller dårligere i løbet af de sidste 30 år.

* Sikkerhedsniveauet svinger i takt med konjunkturerne, og sikkerhedsmæssigt gode perioder afløses af mere usikre perioder i et mere eller mindre cyklisk mønster.

* Undersøgelsen er lavet af overlæge Flemming Lander fra Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning og overlæge Jens Lauritsen fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital.

* Tidligere undersøgelser har vist, at skadestueregistreringer giver et mere præcist billede af de faktiske arbejdsulykker end anmeldelser til Arbejdstilsynet, da op mod 75 procent af alle arbejdsulykker ikke anmeldes til tilsynet, især unge får sjældent registreret deres arbejdsulykker.

Kilde: Arbejdsmedicinsk Klinik, Herning.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip