Dom i hjemmehjælp-sag splitter Højesteret

Det var et splittet dommerpanel, der torsdag middag i Højesteret dømte til fordel for Køge Kommune i hjemmehjælpssagen mellem kommunen og Ældre Sagen.

Med stemmefordelingen tre mod to afgjorde Højesteret, at det var i orden, at Køge Kommune i 2010 fratog to ældre borgere hjemmehjælpen.

Og den snævre afgørelse bringer trods nederlaget et smil frem på læben hos Ældre Sagen.

- Ældre Sagen kan være glad et stykke hen ad vejen i dag. De har fået en vis form for lydhørhed hos dommerne, siger advokat for de to ældre borgere og Ældre Sagen, Ebbe Holm, til Ritzau.

- Vi har fået en vurdering fra Højesterets fem dommere, og to af dem har haft det gule kort oppe af skuffen og har sagt, at de ikke kan acceptere, at man bare fjerner hjemmehjælpen.

Tre af dommerne, Jytte Scharling, Jon Stokholm og Jens Peter Christensen, skønner, at kommunen handlede i overensstemmelse med Serviceloven, der overlader et vurderingsansvar til kommunerne.

- Denne bestemmelse overlader ligesom Servicelovens paragraf 83 kommunerne et betydeligt skøn, skriver de tre dommere i dommen.

- Og vi finder herefter ligesom landsretten, at der ikke er grundlag for at tage Ældre Sagens påstande om ugyldighed for så vidt angår kommunens afgørelser i marts 2010 om afslag på hjemmehjælp til følge.

De to resterende dommere, Per Walsøe og Oliver Talevski, mener omvendt, at kommunen ikke var berettiget til at fjerne borgernes hjemmehjælp, da de to borgere ikke havde fået det fysisk bedre, siden de i første omgang blev erklæret for egnede til hjælp.

- Vi stemmer for så vidt for at tage Ældre Sagens påstande om ugyldighed af kommunens afgørelser i marts 2010 til følge.

Ældre Sagen skal nu betale 100.000 kroner i sagsomkostninger til Køge Kommune.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip