Dyrlæge redder næsehorn fra krybskytter: Gør chokerende fund i dens horn

I flere afrikanske lande har der længe været en massiv indsats mod krybskytter, som går efter at nedlægge eksempelvis næsehorn for at sælge deres horn ulovligt på udenlandske markeder.

Kampen mod skytterne er hård og i et desperat forsøg på at komme dem i forkøbet, fjerner dyreparkerne hornene fra dyrene, så der ikke er noget at komme efter, og så næsehornene ikke risikerer at blive dræbt eller  at ligge og lide, fordi krysbskytterne ikke tager hensyn til deres liv og førlighed, når de fjerner hornene.

Et af de lande, der kæmper for de dinosaur-lignende og truede dyr, er Sydafrika. Sidste uge fik dyrlægerne sig en overraskelse, da de fjernede hornet fra et af dyrene. 

- Utroligt nok var der et perfekt aftryk af et hjerte på et af næsehornenes horn, fortalte Dr. William Fowlds til Caters News Agency.

Han er dyrlæge i parken Kragga Kamma Game Park nær kystbyen Port Elizabeth i Østkapprovinsen.

Fowlds og et hold bag ham besluttede at fjerne hornene fra en gruppe af parkens næsehorn, og det foregår med massive redskaber så som motorsave.

- Vi elsker vores næsehorn, men for at redde dem, må vi lemlæste dem, uddyber han.

Se, hvordan processen med at fjerne hornene går, i videoen af Dr. Fowlds nedenfor. 

Hjertet var derfor et utroligt symbol på den indsats, der bliver gjort for at redde dyrene, men også på, hvad man egentlig tager fra dem i processen: Deres andet hjerte eller kendetegn.

Læs også: Mand ser et nyfødt næsehorn i vejkanten – men vent til han finder dens mor

 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip