EL fortsætter med 12 ugers barsel til mænd

Enhedslisten kommer nu regeringen i forkøbet. Venstrefløjspartiet fremsætter inden for den næste uge et beslutningsforslag, der vil reservere 12 ugers barsel til fædrene. Det sker som modtræk til regeringens tøven på området, skriver Fagbladet 3F.

- Vi gør det, fordi regeringen har udskudt det på ubestemt tid. Når man taler om ligestilling, er der tradition for, at man ikke kan være venner med alle. Men selvfølgelig skal det her indføres, siger Enhedslistens ligestillingsordfører for arbejdsmarkedet, Jørgen Arbo-Bæhr.

Enhedslisten tager i et forslag, som de nuværende regeringspartier selv har fremsat flere gange. Forslaget er dog altid faldet ved behandlingen i Folketinget.

Generelt er der ikke stor tradition for, at beslutningsforslag vedtages. Jørgen Arbo-Bæhr ser det imidlertid som et rigtigt dårligt signal, hvis regeringspartierne enten undlader at stemme eller siger nej til noget, de selv har skrevet i regeringsgrundlaget.

Bliver beslutningsforslaget vedtaget, bør regeringens stille lovforslag om 12 ugers øremærket barsel til mænd i løbet af foråret.

 

Dagens Gossip