En håndfuld peanuts om dagen beskytter dig mod madforgiftning

Skrevet af Kirstine Petersen

11/04/2015

Dagens topnyheder

En håndfuld jordnødder om dagen mindsker risikoen for madforgiftninger væsentligt, ifølge et nyt studie foretaget af forskere fra Maryland Universitet.

Mel fra jordnøddekerner øger mængden af venligsindede bakterier, der således bekæmper skurke så som E.Coli-bakterier i mavesækken, skriver daylimail.co.uk

Diarré, opkast og mavekramper får dermed hårdere odds, hvis man indtager 50 gram af nødderne dagligt. 

Læs også: Ny forskning: Ekstra kilo på sidebenene mindsker risikoen for demens

De ‘venligsindede’ bakterier kommer af mælkesyre. 50 gram penauts eller på dansk jordnødder om dagen har dermed samme gavnlige effekt på mavefloraen, som vi også kender fra råd om at spise youghurt.

Resultatet virker dog stik modsat, hvis man spiser skalden på jordnødderne, og man skal derfor holde sig til den lyse kerne for at opnå effekten, forklarer forskerne.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler: