Ensomhed er farligere end overvægtDet kan være nedbrydende for helbredet at være alene med sig selv hele tiden. Nye undersøgelser peger på, at det kan være endnu farligere end overvægt, især for ældre mennesker, skriver The Guardian.Forskere har kigget nærmere på, hvordan folk igennem seks år har levet deres liv og her viste det sig, at dem der var ensomme, døde før de, der ikke var.Er du nedtrykt? Måske sover du for meget. Se på familiejournal.dk hvorfor det er en skidt ting


Du får bøvl med helbredet

Tidligere undersøgelser fra University of Chicago har belyst, hvorfor de ensomme dør, og her siger psykolog fra universitetet, John Cacioppo, at de helbredsmæssige problemer ses i form af forhøjet blodtryk, nedsat immunsystem, større risiko for depression samt hjerte- og slagtilfælde. Og de ting fører altså til døden for en del af de ensomme.Vil du gerne leve længe? Se på familiejournal.dk hvordan du kommer tættere på


Det er der i bund og grund kun en ting at gøre ved, ifølge psykolog John Cacioppo:- Folk er nødt til at tænke på, hvordan de beskytter sig selv fra depression og højner deres velbefindende og dermed deres levetid. 

I praksis kan du beskytte dig selv ved at overveje, hvordan du gerne vil leve den sidste del af dit liv. 
Mange ældre flytter fra deres lokalområde og river dermed alle rødder op, og det er ikke altid den bedste idé, for så er dit netværk væk.

Du kan også overveje om ikke en vis forbindelse med arbejdspladsen, som du pensioneres fra, kunne være en vej til mere social omgang. Samtidig er det vigtigt at holde kontakt til de venner, du har, også selvom energien ikke er på det højeste, og så skal du huske at pleje din familie en hel masse, ifølge psykolog John Cacioppo:- Vi ser, at de mennesker som bliver ved med at have kontakt til gamle kollegaer efter pensionen eller som har venner tæt på sig, er mindre ensomme. Man skal tage sig tiden til at nyde sig selv og bruge tid med familie og venner, for det kendetegner de ikke-ensomme, at de bruger tid med andre mennesker.

Af Mette Skøtt, familiejournal.dk/NewsDesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip