FAKTA: Her er sagen om den forsvundne britiske pige

Skrevet af admin

24/10/2013

Dagens topnyheder

* Madeleine McCann forsvandt 3. maj 2007 få dage før sin fire års fødselsdag, efter at hendes forældre efterlod hende i en ferielejlighed og gik på en nærliggende tapas-restaurant i den portugisiske by Praia da Luz.

* Forældrene, Kate og Gerry McCann, blev formelt mistænkt for bortførelsen i september 2007, og også en lokal britisk ejendomsmægler var mistænkt i sagen. Både forældre og ejendomsmægler er dog siden blevet renset.

* Sagen vakte opsigt verden over, og både forretningsfolk, kendte mennesker og den tidligere britiske tabloidavis News of the World udlovede dusører på flere millioner kroner for afgørende informationer i sagen.

* De portugisiske myndigheder stoppede efterforskningen i 2008. Men britisk politi indledte siden sin egen efterforskning.

* Madeleines mor og far har arbejdet hårdt på at bevare det offentlige fokus på sagen, og de nægter at tro på, at deres datter kan være død. De har blandt andet skrevet en bog om deres søgen efter pigen.

* Britisk politi har offentliggjort to fantomtegninger af en formodet gerningsmand. Siden væltede det ind med telefonopkald og e-mails med tips i sagen.

* Hvis Madeleine stadig er i live, er hun i dag 10 år.

* Portugisisk politi meddelte torsdag, at efterforskningen i sagen nu genoptages.

/ritzau/