Ferieø hærges af farlig feber

Der er udbrudt denguefeber på ferieøen Madeira. Øen, som det tager cirka tre timer at nå med fly fra Portugals hovedstad Lissabon, har i årevis været et populært rejsemål for turister fra de nordiske lande.

De norske sundhedsmyndigheder anbefaler rejsende til Madeira om at beskytte sig mod myggestik, fordi der er opdaget tilfælde af denguefeber på øen. En sygdom, som årligt koster tusindvis af mennesker livet. Især i tropiske og subtropiske områder.

Udbruddet på den portugisiske ferieø er forholdsvist nyt. Det første tilfælde af den farlige feber blev registreret den 3. oktober.

De lokale myndigheder har iværksat tiltag for at komme myggene til livs og minimere risikoen for at blive stukket.

- Undgå myggestik ved at tildække kroppen med langærmede skjorter, lange bukser og sokker og brug midler mod myggestik. Også om dagen. I modsætning til malariamyg bider denne myg om dagen, oplyser det norske Folkehelsa.

Turister rådes også til at hænge myggenet over senge og barnevogne samt sprøjte nettene med insektmidler.

Denguefeber er en influenzalignende virussygdom med symptomer som høj feber, kulderystninger, hovedpine og overfølsomhed over for lys. Der findes ingen vaccine eller forebyggende medicin mod sygdommen.

I de fleste tilfælde går tilstanden over af sig selv, men denguefeber kan udvikle sig så alvorligt, at den er dræbende, hvis man ikke bliver behandlet. Virussen er i familie med den virus, der giver gul feber.

Myggestikkene er især farlige for børn. Ifølge World Health Organization dør cirka 24.000 børn af denguefeber hvert år. Langt hovedparten i lande med tropisk klima.

Der bor næsten 270.000 mennesker på ferieøen Madeira.

Kilde: NTB

 

Dagens Gossip